RUG SOLID Logo
Search
Alle stories
Tæppet i stuen

Tæppet i stuen

Tina Steneman — Læsetid: 2 min.

Tæppet i stuen

Stuen er det rum i hjemmet hvor vi bruger mest tid og muligvis det vigtigste rum i hjemmet. Det er derfor helt essentielt at finde det tæppe der passer til din hverdag! Herunder vil jeg dele et par af mine tanker omkring indretning i stuen med et tæppe.

Vælg et materiale der passer til din hverdag 😊

Børn og/eller kæledyr i hverdagen? Skal det kunne klare en lille fest? Eller skal det bare skabe en fantastisk atmosfære? Materialet er utrolig vigtigt at vælge ud fra hvordan din hverdag ser ud for at få mest glæde ud af tæppet.

Bomuld er et godt valg hvis du har en hverdag med børn/kæledyr eller blot behøver et tæppe der nemt kan rengøres. Det kan nemt vaskes i vaskemaskinen på 30 grader. Hvis du rigtig godt gad at have et uldtæppe men ønsker funktionaliteten fra et tæppe der nemt kan renses, så er PET plasttæppet også et strålende valg.

Lædertæpperne er også utroligt slidstærke men hvis du har et kæledyr som elsker at tygge i forskellige ting, kan det være bedre med et andet materiale. Det lækre ved et lædertæppe er det rå nordiske look og eksklusive følelse det giver.

Personligt elsker jeg bambussilke tæpperne og Landscape uldtæppet, jeg vil dog sige at disse tæpper kræver mere delikat vedligehold men hvis dette ikke er et problem er de helt fantastiske. Deres tykkelse giver også en fantastisk rolig lyd i rummet og fjerner ekko.

Så er materialet på plads, hvad med størrelsen? 🤔

Generelt vil jeg anbefale at man bruger 170 x 240 cm som den største størrelse hvis du bor i en lejlighed, den mest almindelig størrelse til stuer i lejligheder er 140 x 200 cm, det er også en nem størrelse at håndterer med hensyn til rengøring. Hvis du bor i et hus er det nemmere at gå op i størrelser og hvis du har en stor sofa eller sofa og loungestole er 200 x 300 cm i bambussilke og læder en fin størrelse.

Der har generelt været en trend med at tæpper i stuen nærmest skulle fylde det hele (f.eks. 300 x 400 cm) og så kunne man næsten lige så godt have lavet stuen med et væg til væg tæppe 😉

Efter min mening ser det godt ud når tæppet ikke fylder alt, men derimod opdeler i "zoner" og skaber en ekstra dimension i rummet.

Perfekt, hvilken farve vælger jeg så? 🎨

Farve er altid et personligt valg men her er et par eksempler jeg har lavet du kan bruge til at lade dig inspirere ud fra 😊

Lysegrå sofa med 170 x 240 cm bomuldstæppe eksempler.
Sort sofa med forskellige 140 x 200 cm eksempler.
Beige sofa med forskellige 140 x 200 cm eksempler.
Mørkegrå sofa med forskellige 200 x 300 cm eksempler.

Den nemmeste måde at se hvad virker, er at komme i gang! 😁

Hver gang vi er ude og skyde billeder af vores tæpper på fotoshoots ser billedet jeg har i hovedet af stylingen altid helt anderledes ud, end den styling vi ender med at lave. Når man først kommer i gang ser man ofte helt nye spændende muligheder!

Tusind tak fordi du læste med og jeg håber denne artikel har kunne give dig lidt inspiration og tanker til at indrette din stue med det perfekte tæppe 😊

Mvh,

Tina

Kommentarer

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar