RUG SOLID Logo
Search

Vores histrie

Det hele begyndte i 2009, hvor bæredygtighed var et ord, som kun få virkelig forstod.

Folk fyldte deres klædeskabe med tøj. På hvert hjørne kunne man se en person sutte på et plastiksugerrør, og den lydløse summen fra en elbil var en ting, som knap nogen havde hørt. Men 2009 var også året, hvor Tina så en dokumentar, der ville ændre hendes liv.

Det her er Tina
forresten

(Hun er tæppebossen)

Tina så, hvordan skove blev ødelagt hensynsløst. Arterne var ved at uddø. Skyskrabere blev bygget højere. Indkøbscentre blev gjort større. Alt menneskeskabt blev bygget hurtigere og hurtigere, alt sammen i jagten på at øge forbruget.

Men, midt i ødelæggelsen af vores planet, lød ordene: "Det er for sent at være pessimist". Budskabet var klart. Hvis vi ikke ændrede vores vaner, ville fremtiden ikke se lys ud.

Tina begyndte at tænke. Hvordan kunne hun være med til at skabe en bæredygtig fremtid gennem det, hun vidste og gjorde bedst?

Tina ville vise, hvordan bæredygtige produkter kunne være bedre end alternative "almindelige" produkter, ved at bruge sin designviden og kombinere det med en bæredygtig filosofi. Og hendes første designs ville blive tæpper lavet af affald fra modeindustrien.

Dette var begyndelsen på en ny æra. I dag kan man ikke gå 5 meter ned ad gaden uden at høre den hviskende lyd fra en elbil. Hos McDonald's kommer din cola nu med et blødt papirsugerør. Og det er endelig blevet fedt at handle brugt tøj. Tingene går i den rigtige retning.

Selvom denne historie er kommet til en ende, er en ny lige begyndt, og du kan hjælpe med at skrive den. Vi har stadig en masse ting, der skal ordnes her på jorden. Isen smelter. Arter står stadig over for truslen om udryddelse. CO2-produktionen er konstant stigende. Men sammen kan vi redde planeten (du kan læse mere om dette på vores bæredygtighedsside, hvis du ikke har læst den).

Læs om vores bæredygtighed