Sådan vælger du den rigtige størrelse tæppe

2 min. Home
How to choose the right size rug

Når det kommer til at dekorere dit hjem, kan valget af den rigtige størrelse tæppe gøre hele forskellen. Et tæppe, der er for lille, kan se malplaceret og ubalanceret ud, mens et tæppe, der er for stort, kan overdøve rummet. For at vælge den rigtige størrelse tæppe til dit rum, er der et par nøglefaktorer, du skal overveje.

Rumstørrelse

Tænk først på det rum, du indretter. Rummets størrelse vil spille en stor rolle i at bestemme størrelsen på det tæppe, du vælger. For eksempel i et mindre rum, såsom et soveværelse eller hjemmekontor, kan et mindre tæppe være mere passende. Til gengæld kan det i en større stue eller spisestue være nødvendigt med et større tæppe for at fylde rummet.

Stort stue tæppe

Layout

Overvej derefter rummets layout. Tag højde for placeringen af ​​møblerne, såsom sofaer, stole og borde. Du vil gerne vælge et tæppe, der komplementerer rummets indretning og ikke forstyrrer bevægelsen af ​​møbler eller gangtrafik. Hvis du for eksempel har en stor sofa midt i rummet, kan du med fordel vælge et større tæppe, der strækker sig ud fra sofaen og skaber et sammenhængende og afbalanceret udtryk.

Tæppe til hjemmekontor

vægt

En anden vigtig faktor at overveje er rummets skala. Et stort tæppe i et lille rum kan få rummet til at føles trangt og rodet, mens et lille tæppe i et stort rum kan få rummet til at føles ufærdigt. For at bestemme tæppets skala er det en god idé at måle rummet op og derefter måle de møbler, der skal placeres på tæppet. Når du har disse mål, kan du begynde at få en fornemmelse af, hvilken størrelse tæppe vil fungere bedst i rummet.

Når det kommer til at vælge den faktiske størrelse på tæppet, er der et par generelle retningslinjer at følge.

  • I en stue skal et tæppe for eksempel være stort nok til, at alle møblerne kan sidde behageligt ovenpå. En god tommelfingerregel er at have sofaens forben og stole på tæppet, mens bagbenene er væk fra det.
  • I en spisestue skal et tæppe være stort nok til, at alle spisestuestole kan sidde behageligt på det, når stolene trækkes ud fra bordet.
  • I et soveværelse skal et tæppe være stort nok til at passe under sengen, med omkring 30-45 cm plads rundt om sengens omkreds.

Stort stue tæppe

Design

Når du vælger et tæppe, er det også vigtigt at tænke på stilen i rummet. Et tæppe kan være en god måde at tilføje en farve eller et mønster til et værelse eller at binde forskellige elementer i et rums indretning sammen. Hvis du for eksempel har et neutralt farvet rum, kan et farverigt tæppe være en god måde at tilføje et fokuspunkt. Hvis du har et rum med mange mønstre, kan et ensfarvet tæppe være en god måde at skabe balance i rummet.

Mellem stue tæppe

Materiale

Ud over rummets stil er det også vigtigt at overveje tæppets materiale. Nogle almindelige materialer omfatter uld, bomuld, silke og syntetiske fibre. Hvert materiale har sine egne fordele og ulemper og vil påvirke tæppets overordnede udseende og følelse. For eksempel er uldtæpper slidstærke og giver en varm, hyggelig følelse, mens silketæpper er mere elegante og luksuriøse. Syntetiske fibre er ofte billigere end naturlige fibre, men de holder måske ikke så længe.

Stort soveværelse tæppe

Budget

Når det kommer til budgettet, kan forskellige typer tæpper have meget forskellige omkostninger. Et håndknyttet eller håndvævet tæppe, som har en tyk plys overflade, skaber en elegant og rig atmosfære, men er også meget dyrt. Disse er fantastiske, hvis du er meget sikker og ønsker et tæppe, der kan holde i årtier. I mellemklassen er fladvævede tæpper i en tyk og rig vævning. Disse er normalt lavet i plastik eller uld. De er fantastiske, hvis du vil have tæppet til at holde i mange år. I den lave ende ligger bomulds-, plastik- og uldtæpper i en mere klassisk fladvævning. Disse kommer normalt i et bredt udvalg af flotte farver og er gode, hvis du vil ændre tingene op hver sæson.

Lille stue tæppe

Konklusion

Afslutningsvis kan valget af den rigtige størrelse tæppe til dit hjem gøre en stor forskel i det overordnede udseende og følelse af et rum. Faktorer, der skal tages i betragtning, når du vælger et tæppe, omfatter rummets størrelse og layout, møblernes og rummets størrelse, designstilen og tæppets materiale og budget. Ved at tage højde for disse nøglefaktorer kan du vælge et tæppe, der komplementerer rummet og forbedrer dets samlede æstetik.

Tilbage til blog