Sådan pynter du med blå

2 min.
How to decorate with blue

De vises farve

Vidste du, at blå er yndlingsfarven for både mænd og kvinder?

Der kan være mange ting, vi er uenige om, men vi elsker blå. Og med god grund.

Blå er en kølig, rolig og samlet farve. Det er også farven på de kloge. Vi ved alle, hvem den kloge her er. Det er dig. Fordi du lærer om at dekorere med blåt.

Let at matche

Blå er en udsmykning win-win: ikke kun udgør det en smuk base for dine dekorationsideer, men det er faktisk bevist af videnskabsmænd at være en ubevidst beroligende nuance – hvilket får dig til at slappe af uden selv at være klar over det.

Ligesom videnskab har vi udsmykningsvidenskab. Der er regler, man skal holde sig til, når man indretter med blåt, hvis man gerne vil have sin plads helt rigtig.

Plast-Tæppe-Blå

Varm eller kold?

Den bedste blå nuance til værelser er svær at definere. Det afhænger virkelig af to ting: For det første dit værelses orientering. For det andet, hvad er den effekt, du vil skabe?

Hvis dit værelse vender mod nord eller øst, vil det sandsynligvis lide under mangel på varmt dagslys, så hvis du vælger en blå, der har varme toner (tænk turkis), vil det føles indbydende. Hvis dit værelse derimod vender mod syd eller vest, vil det få varmere lys, så du har råd til at vælge kølige nuancer.

Intim eller åben?

Du skal beslutte, om du vil have dit værelse til at føles hyggeligt eller luftigt. Mørkere blå farver får et værelse til at føles mere intimt, især om natten. Men det får ikke dit værelse til at føles større. Lyseblå farver får dit værelse til at føles afslappet, stort og optimistisk.

De fleste farver går godt sammen med blå, selvom at introducere varmere nuancer, såsom gul, orange og rød, vil tilføje varme til ordningen, hvor den ellers kunne mangle.

Blå-Bomuld-Tæppe

Matchende farver

Du kan altid sætte blå med hvid. Hvis du gør det, vil du skabe et elegant, afslappende rum med godt naturligt dagslys, ideelt til idéer til blå entre. En anden farve at sætte med blå er en fra rækken af ​​neutrale og naturlige - tænk træ og beige tekstiler.

Den ene farve, der skal undgås, er grå, hvilket kan få en blå indretning til at føles kold og kedelig. Og vi kan ikke lide at kede sig.

Undgå også for meget sort og blå, ellers vil du snart føle dig blå.

Valg af fed blå farve på polstring og i tæpper giver mulighed for at tilføje dybde med tekstur. Her giver en fin tikkende stribe og geometriske printstoffer livlige highlights, der fanger øjet.

Blå-bomuld-løber-tæppe

Blå virker overalt

Blå er en af ​​de mest populære farver til stuer – og virkelig vellykket til at skabe en beroligende, elegant finish i et rum, der ofte er travlt.

Blå er en fantastisk farve til køkkener. Især i dit sommerhus (hvis du ejer en). Hvis du har udsigt over havet, fantastisk. Men hvis du ikke gør det, hvorfor så ikke få havet til at komme til dig?

For metaller, overveje guld eller messing, hvad enten haner eller håndtag. Vælg varme metaller for at få køkkenet til at føles smart, men indbydende. Tilføj derefter ekstra varme med gulve og møbler – træ eller natursten er perfekte.

Sidste tanker

Der har du det. Det er vores bedste tips til at dekorere med blå. Blå er simpelthen en fantastisk farve – den får dig til at føle dig afslappet, fokuseret og rolig.

Hvis du syntes, dette var god information, hvorfor så ikke dele det med en ven? Du har sikkert den ene ven, der virkelig kunne bruge noget viden om at dekorere.

Hvis du nåede helt herned, tak. Vi glæder os til at se dig i næste indlæg.

Tilbage til blog