Indret med blå

1 min.
How to decorate with blue

De vises farve

Vidste du, at blå er yndlingsfarven for både mænd og kvinder?

Der kan være mange ting, vi er uenige om, men vi elsker blå. Og med god grund.

Blå er en kølig, rolig og samlet farve. Det er også farven for de kloge. Og vi ved alle, hvem den kloge her er. Det er dig. Fordi du lærer om at indrette med blå.

 

Let at matche

Blå er en win-win i indretningen: Den udgør ikke bare en smuk base for dine indretning, men det er faktisk videnskabeligt bevist at blå er en ubevidst beroligende nuance – hvilket får dig til at slappe af uden selv at være klar over det.

Ligesom videnskab har vi indretnings-videnskab. Der er regler, man skal holde sig til, når man indretter med blåt, hvis du gerne vil have en harmonisk indretning.

 

Plasttæppe-Blå

Varm eller kold?

Den bedste blå nuance til værelser er svær at definere. Det afhænger af to ting: For det første; dit værelses orientering. For det andet; hvad er den effekt, du ønsker at skabe?

Hvis dit værelse vender mod nord eller øst, vil det sandsynligvis lide under mangel på varmt dagslys, så hvis du vælger en blå, der har varme toner (som turkis), vil det føles indbydende. Hvis dit værelse derimod vender mod syd eller vest, vil det få varmere lys, så du har råd til at vælge kølige nuancer.

 

Intimt eller åbent?

Du skal beslutte, om du vil have dit rum til at føles hyggeligt eller luftigt. Mørkere blå farver får et værelse til at føles mere intimt, især om aftenen. Men det får ikke dit værelse til at føles større. Lyseblå farver får dit værelse til at føles afslappet, stort og optimistisk.

De fleste farver går godt sammen med blå, selvom at introducere varmere nuancer, såsom gul, orange og rød, vil tilføje varme til skemaet, hvor det ellers kunne mangle.

 

Kludetæppe-Blå-Bomuldstæppe


Matchende farver

Du kan altid sætte blå sammen med hvid. Hvis du gør det, vil du skabe et elegant, afslappende rum med godt naturligt dagslyse. En anden farve at sætte sammen med blå er en fra rækken af ​​neutrale og naturlige - tænk træ og beige tekstiler.

Den eneste farve, der skal undgås, er grå, hvilket kan få en blå indretning til at føles kold og kedelig. Og vi kan ikke lide kedelig.

Undgå også for meget sort og blå, det vil føles tungt og trist.

Valg af kraftig en blå farve på polstring og i tæpper giver mulighed for at tilføje en iøjnefaldende dybde med tekstur.

 

Bomuldstæppe-Blå-Kludetæppe

Blå virker overalt

Blå er en af ​​de mest populære farver til stuer – og virkelig god til at skabe en beroligende, elegant finish i et rum, der bliver brugt meget.

Blå er en fantastisk farve til køkkener. Især i dit sommerhus. Hvis du har udsigt over havet, fantastisk. Men hvis du ikke gør det, hvorfor så ikke få havet til at komme til dig?

For metaller, overvej guld eller messing, hvad enten haner eller håndtag. Vælg varme metaller for at få køkkenet til at føles smart, men indbydende. Tilføj derefter ekstra varme med tæpper og møbler.

Afsluttende tanker

Der har du det. Det er vores bedste tips til at dekorere med blå. Blå er simpelthen en fantastisk farve – den får dig til at føle dig afslappet, fokuseret og rolig.
Tilbage til blog